24 Kasım 2010 Çarşamba

Makine ya da kullanıcı değiştirme

TFS kişilerin kaynak kod kontrolü altındaki dosyalarını; kişi adı, bilgisayar adı ve "workspace" adı üçlüsüyle takip eder. Bilgisayarınızın değişmesi ya da formatlanması muhtemelen bilgisayar adının da değişmesiyle sonuçlanacaktır ve bilgisayarın adı değiştiği zaman bütün dosya ve klasör eşlemelerini kaybettiniz demektir.
Bilgisayar değiştirirken tavsiye edilecek yöntem tüm "workspace" lerdeki dosyaları "Shelve"lere kaldırmaktır. Bu şekilde garantili bir şekilde yeni sisteme taşınabilirsiniz. Dosyalarınız sunucuda yedeklenmiş olur.

Fakat formatın ardından dosyalarınızın bulunduğu klasörlerin yolu değişmediyse ya da dosyalarınızı yeni bilgisayarınıza aynı dosya yolları ile aktardıysanız alternatif ve kolay bir yöntem daha var.

Şanslıyız ki TFS bilgisayar ve "workspace" isimlerini sadece metin olarak takip ediyor ve Team Explorer'i açtığınız zaman sizin kaynak kod kontrol sistemindeki tüm bilgilerinizi TFS sunucusundan indiriyor. Dosyalar sizin bilgisayarınızda olmasına rağmen bilgisayarda kaynak kod sisteminin eşlemeleri ile alakalı hiçbir bilgi tutulmuyor.

Yani, bilgisayarınızda kaç tane "workspace" var. Bunların içinde kaç tane klasör eşlenmiş durumda ve içlerinde hangi dosyalar sizin üzerinize "check-out" edilmiş durumda bilgisi tamamen sunucuda saklanıyor. Dolayısı ile yeni bilgisayara geçildiğinde bu bilgiler kaybedilmemiş oluyor. Sadece TFS'in hatırladığı bilgisayar ismini değiştirmek gerekiyor.

Bunun için kullanılabilecek ...

tf.exe /workspaces /updateComputerName:[eskiBilgisayarAdi] /collection:[TFSProjectCollection]


...şeklinde bir komut var. Bu komutu kullandığınızda size ait olan ve [eskiBilgisayarAdi] üzerinde kayıtlı olan tüm "workspace" ler yeni bilgisayara aktarılıyor. Yeni bilgisayar da o anda kullandığınız bilgisayar oluyor.

Bu komut sayesinde hiçbir detayla uğraşmadan tek bir komutla yeni sisteminize taşınabiliyorsunuz.

Benzer şekilde olur da kullanıcı adını değişirse ya da başka bir kullanıcının "workspace" lerini devralmak gerekirse diye de bir komut var:

tf.exe /workspaces /updateUserName:[eskiKullaniciAdi] /collection:[TFSProjectCollection]

Bu komutla da [eskiKullaniciAdi] adına kayıtlı tüm "workspace" leri yeni bir kullanıcıya aktarabiliyorsunuz, ki bu da komutu çalıştıran kullanıcı oluyor.

e-mre

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder